Kunsteducatie
Bij Studio Feh geven we op projectbasis kunstlessen aan leerlingen van het basis-, speciaal en voortgezet onderwijs. Geen saaie, stoffige lessen maar verrassende belevingslessen waarbij kinderen en jongeren actief aan de slag gaan.
We koppelen diverse kunstvormen aan sociaal-maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid en culturele identiteit. Zo ervaren kinderen op een creatieve manier hoe hun bijdrage aan een betere wereld er uit kan zien.
Hieronder beschrijven we een aantal voorbeeldprojecten, maar maatwerk is uiteraard altijd mogelijk. Alle projecten sluiten aan bij de kerndoelen van het basisonderwijs.
Land-Art
Met respect voor de natuur maken we een vergankelijk kunstwerk van natuurlijke materialen. We gebruiken alleen de materialen die we ter plekke vinden.
Bij dit project staan natuurbeleving en plezier voorop. Het project is geschikt voor kinderen in groep 1 en 2 van het basisonderwijs.
Kunst-Afval
Aan de hand van voorbeelden maken we speelgoed of muziekinstrumenten van afvalmateriaal. Bij dit project dagen we kinderen uit om creatief aan de slag te gaan met recycling. Kunstzinnige vorming staat hierbij voorop. Het project is geschikt voor kinderen in groep 5 en 6 van het basisonderwijs.
Wijk van de toekomst
Bij het multi-media-project ‘Wijk van de toekomst’ gaan kinderen in hun eigen wijk op zoek naar plus- en minpunten die ze fotograferen en met elkaar bespreken.
Daarna maken ze een kunstwerk van de wijk zoals zij die in de toekomst graag zouden zien. Bij een andere variant van dit project, waarin interviews met wijkbewoners plaatsvinden, is vooral de versterking van de sociale cohesie binnen de wijk het doel. Het project is geschikt voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.